Thursday 13 January 2011

Зимната градина - място за семеен уют

Зимните градини от дълго време са неизменна част от къщата – в дома, на село или на вилата. Светлата, изпълнена със светлина стая е разкошно място и засилва апетитите на купувачите към дадената постройка. Поради този факт и многобройните си предимства, зимната градина е част от архитектурния план на всяка бъдеща постройка.

Луксозните постройки са носители на приятното чувство на комфорт и релакс, познато ни от Средиземноморието – ваш личен оазис на отмора и спокойствие. Ако веднъж сте посетили подобно място, то много бързо ще ви заплени и почти сигурно при следващата покупка или строеж на жилище, ще се превърне в част от критериите ви. Зимната градина много бързо се превръща в сборен пункт на семейството през студените зимни вечери.

При изграждането на архитектурният план на къщата, много архитекти залагат зимна градина, като по този начин градината отлично се вписва в общата архитектура на постройката и може максимално да се възползвате от предимствата на този вид постройки. Но ако вече имате свой дом, не се отчайвайте. Фирмите, специализирани в изграждането на подобен вид градини, са постигнали истински професионални висоти и могат много добре да впишат вашата нова зимна градина в общия вид и план  на къщата.

Материали за зимни градини

Въпреки многобройните материали налични днес и различните инженерни подходи при изграждането на зимни градини, все пак е добре да потърсите професионална консултация, преди да решите каква и от какво ще бъде вашата постройка. необходимо е да се започне от конструктивните материали – дърво, дърво-алуминий, алуминий-стомана, пластмаса. Следва изборът на стъклопакети, отопление и вентилация, сенници и тенти, осветление и т.н.

Основно при избора на горепосочените фактори е дизайна и вашия вкус. Но в наши дни, ограничението при изграждането на зимни градини е нашето собствено въображение.

No comments:

Post a Comment