Thursday 20 January 2011

Стъклата и зимните градини

Голяма част от повърхността на зимните градини е прозрачна и като такава трябва да се избере подходящ прозрачен или полупрозрачен материал за изграждането им. Прозрачен покрив, прозрачни стени или комбинация от двете са възможните избори. Стъклото оформя основната част от повърхността на зимната градина. Сред наличните материали на пазара има стъкла с различен цвят и шарка, което дава възможност за импровизация в дизайна на луксозните постройки.

Оптималният избор на стъкло може да означава разликата между светлата и топла зимна градина и възможността тя да се превърне в сауна през летните горещи дни. Например за покрива  може да се използва подсилено ламинирано стъкло. Стъклото освен тежестта на натрупаният сняг през зимата, може да устой и на доста настойчиви опити за взлом.

Добра практика е за стените да се използват двойни стъклопакети от ниско емисионни стъкла. Ако живеете в натоварен и шумен град, може да комбинирате ниско емисионните стъкла с шумоизолиращи такива, за постигане на максимален комфорт в натовареното ежедневие. Това може да е задължително, ако изполвате зимната градина за офис или ателие. Температурата в зимна градина с южно изложение може да се повиши значително през летните дни. Препоръчително е при това изложение да се използват сенници.

Много добре решение е използването на самопочистващи се стъклопакети, за да имате винаги прекрасна и ясна картина от вашето място на уют и комфорт. Мръсотията и отлаганията могат да развалят удоволствието от семейната закуска или официалния обяд. Самопочистващите се стъкла имат способността да разпределят водата по цялата повърхност, предотвратявайки образуването на водни струйки и отлагането им по прозореца при засъхване. Този тип стъкла спестяват време за почистване на цялата тази стъклена повърхност и предотвратяват неприятни инциденти с използване на стълби и други алпинистки способи при почивстване на градината.

No comments:

Post a Comment