Friday 18 February 2011

Студена зимна градина

Неотопляемите зимни градини или т.нар. студени зимни градини са идеални по отношение на цена-качество и е доста добро бюджетно решение за изграждане на зимна градина. Основните характеристики на този вид градина е предпазването от валежи (дъжд или сняг) и защита на цветята ви от слана през студените дни. Опростената конструкция на постройката, основно изграждана от алуминиеви профили и плъзгащи врати, я прави лесна за поддържане. Стъклените стени се изграждат от единични стъкла.

Препоръчително е този тип зимни градини да се изграждат основно като прикрепени постройки и от южната страна на основната сграда или съответно на балкони с такова изложение. Тъй като е неотопляема, постройката разчита на енергията на слънчевите лъчи, за да предостави нормална за обитание температура. Поради този факт, градината е обитаема през 3 от сезоните, зимното слънце няма достатъчно енергия за осигуряване на необходимия комфорт. Най-общо казано студената зимна градина е „слънчев капан”, предпазва мебелите и интериора от капризите на времето и е едно приятно място за изкарване на не много студените вечери.

Уловете слънчевите лъчи и се насладете на една мечтана утрин с вас и вашето семейство. Слънчевата енергия позволява използването на студената зимна градина от ранна пролет до късна есен. В много горещите летни дни, температурата в този вид постройки може да стане доста висока, затова е добра идея да оставяте врата отворена или да предвидите малка капандура на покрива за вентилация.

Студената зимна градина е идеално решение за малък зелен оазис в дома ви. Предоставя чудесно място за посрешане на гости и ви помага да пестите енергия за отопление на основната постройка.

1 comment:

  1. Много красиви са тези постройки. А студените имат предимството, че са доста по евтини. Тук има още описание по темата: http://www.modazadoma.com/index.php/materiali-za-zimni-gradini.html

    ReplyDelete